Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Tiszaföldvár Ószőlő Fő út 3.

TÁBOR

Zánkán jártunk

Ószőlőisek az Erzsébet-táborban

CIMG2663

A 2012-es évi, élményekben gazdag balatonberényi táborozás visszhangjának is köszönhetően a mögöttünk lévő tanévben száz gyermek jelentkezett az Erzsébet-táborba. Ez pontosan két pályázat maximális létszámát jelentette, iskolánk tanulóinak pedig több, mint negyed részét. Ekkora részvételi arányban régen vettek részt közös táborozáson az ószőlői iskolából. Az üdülési alapítvány számunkra a választható három helyszín közül a zánkai Új Nemzedék Központot biztosította.

Július 15-ének reggelén régen látott népes csapat gyülekezett a földvári vasútállomáson, várva a hosszú utazásra és az új élményekre. A mentesítő vonat, melyre Szolnokon szálltunk fel, kényelmes utazást biztosítva, menetrend szerint érkezett a célállomásra.

Szállásunk a hajdani nyári üdülőházak egyikében volt, mint ahogy a rajtunk kívüli kb. kilencszáz, egyéb helyről érkezett Erzsébet táborosnak is. Ezeket az épületeket az idén újították fel,  maximális igényt kielégítően. Minden szobához külön WC, zuhanyzó tartozott, a szobákban új bútorok. Tehát szinte teljesen új épületbe érkeztünk, mi voltunk a harmadik turnuslakók. ( Remélhetőleg sokáig megőrzik a gyermekek ezeket az állapotokat.)

Úgy, mint az előző évben, most is különböző programokon vehettünk részt, melyeket maradéktalanul ki is használtunk. Megjegyzem, akkor sokkal több választási lehetőség volt, de azért most sem unatkoztunk. Versenyek, játékok, esti szórakozás (színház, film, disco) és természetesen a Balaton várt bennünket.

Arról, hogy legyen elég energiánk a kihívásoknak eleget tenni, a tábori konyha gondoskodott. A napi hatszori(!) étkezés minden gyomrot megtömött. Olykor talán több is volt a jóból, mert igen sokan szinte érintetlenül vitték vissza az ételt a mosogatóhoz.

Mint általában a táborok végén lenni szokott, itt is volt záró est, ahol értékelnek és kiosztják a versenyeken elért eredmények utáni jutalmakat. Minden részrehajlás nélkül mondhatom, hogy az ószőlői küldöttség tarolt az eredményhirdetéskor. Harminchárom tanulónk kapta meg a Londontól Londonig című értékes olimpiai könyvet, ebből csak egy jutott rajtunk kívülinek. Ezen kívül még számos apróbb ajándék és oklevél gazdagította a „termést”. Ezek után nem volt meglepő, hogy jókedvűen teltek a zárás utáni órák.

20-án sok élménnyel gazdagodva várt ránk az utolsó (szó szerint) csata, ugyanis a vonat, amivel visszautaztunk, igen rövidre sikerült. Hiába volt előre foglalt helyünk és a többi csoportnak is, ezt a MÁV nem tudta valamilyen ok miatt teljesíteni. Nem volt más választásunk, megrohantuk a kocsikat. Így is volt, aki a csomagjain ülve a peronon utazott. Ennek ellenére, igaz, fáradtan, de vidáman érkeztünk meg Tiszaföldvárra.

A táborban készült képeket itt nézheted meg!

Share Button