Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola Tiszaföldvár Ószőlő Fő út 3.

Boldogságórák

BOLDOGSÁGÓRÁK A POZITÍV PSZICHOLÓGIA MÓDSZEREIVEL

A Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke.
A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás, általános és középiskolás korosztály számára.
A Boldogságóra program fővédnöke, Prof. Dr. Bagdy Emőke így foglalja össze a segédanyag összeállításakor megfogalmazódott legfontosabb céljaikat:
„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról-fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.”
Napjainkban már több országban is alkalmazzák a Boldogságórákat, amelyeken a diákok csoportosan és egyénileg ismerik meg a boldogság fő összetevőit. Mindeközben olyan gyakorlatok elvégzésére inspirálják őket, amelyek – a boldogságkutatók tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogság-szintjének növekedéséhez. Magyarországon a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében a Boldogság Intézet szakmai csapata az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportjával egy teljes programot kidolgozott ki a diákok boldogságra való tanítására. Számos vizsgálat bizonyítja, hogy a Boldogságórák csökkentik a tanulók szorongását, miközben erősíti önbizalmukat. Így nemcsak kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, de az iskolában is jobban teljesítenek.
A 2017/2018. tanévben a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskolából a 7.a osztály a csatlakozott a Boldogságóra Programhoz, s nyerte el az ezzel járó Boldog Iskola címet iskolánknak. A tanév elmúlt négy hónapjában elvégzett és föltöltött feladataik itt találhatók:

Szeptember:

Első hónap: A boldogságfokozó hála

Október:

Félig tele, vagy félig üres? : ) Hangolódjunk pozitívra!

November:

Nekünk fontos a kapcsolatok ápolása!

December:

Jótettkiállítás

Decemberi eredmények:

Decemberi eredményhirdetés

Rózenberszki Andrea
a programban dolgozó pedagógus

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share Button